Selectaţi limba

RomânăEnglish

Parteneriat fără frontiere

HU SL UK
Logo EUROPEAN EXCHANGE SCHOOL
Scopul proiectului - stabilirea condiţiilor necesare în vederea unei cooperări eficiente între instituţiile educaţionale precum şi îmbunătăţirea serviciilor publice educaţionale...

Întâlnire de lucru parteneri ş…

În data de 13 mai 2011 a avut loc la Kisvarda a şasea întâlnire de lucru în cadrul proiectului. Discuţiile au debutat cu cuvantul de deschidere din partea gazdelor: Andras RAKOCZI - Manager al Asociaţiei de Dezvoltare Regională KIUT Jolan CZAP-– Dire...

Citeşte mai mult

Warning: Creating default object from empty value in /home/amemm/public_html/europeanschool/components/com_k2/models/item.php on line 511

Scopul proiectului - stabilirea condiţiilor necesare în vederea unei cooperări eficiente între instituţiile educaţionale precum şi îmbunătăţirea serviciilor publice educaţionale în regiunile de graniţă Zakarpatia (UA), Ivano-Frankivsk (UA), Maramureş (RO), Szatmar Bereg (HU) şi Presov (SK)
Scopul proiectului va fi atins prin realizarea următoarelor obiective specifice:
 1. Înfiinţarea unui nou nivel de cooperare între instituţiile de învăţământ în vederea eficientizării serviciilor educaţionale în regiunile de graniţă şi crearea de noi posibilităţi în sectorul educaţional pentru instituţiile de profil astfel încât noua generaţie de tineri să fie asimilată nivelului European educaţional. Acest obiectiv va fi atins prin dezvoltarea unui sistem continuu de schimb de experienţă şi iniţiative în domeniul educaţional.
 2. Formarea unei baze instituţionale în vederea unei cooperări durabile între grupurile ţintă prin înfiinţarea Şcolii Europene (EES). Funcţionarea efectivă a EES va fi asigurată de:
  • Înfiinţarea reţelei partenerilor EES și a grupurilor de experţi în regiunile de graniţă având puncte regionale în Ucraina şi în fiecare regiune parteneră în vederea asigurării unui schimb continuu de bune practici între instituţiile educaţionale la toate nivele de cooperare.
  • Elaborarea unui studiu, a unor cercetări privind specializarea/profilul şcolilor generale şi liceelor din regiunile de graniţă în vederea îmbunătăţirii serviciilor educaţionale şi stabilirii unor legături între instituţiile de învăţământ de același profil.
  • Elaborarea de recomandări pentru familiile aparţinând minorităţilor, precum şi pentru alte categorii de persoane din regiunile de graniţă interesate, pe baza cercetărilor realizate cu privire la cererile şi oportunităţile pe care le au tinerii din această zonă în vederea obţinerii unei diplome la o altă instituţie de învăţământ decât cea din regiunea din care provin.
  • Programe de perfecţionare şi schimburi de experienţă pentru oficialităţile instituţiilor care asigură servicii publice educaţionale; tabere tematice pentru tineri şi profesori, workshop-uri pentru directori şi personalul şcolilor pilot şi instituţiilor educaţionale, formarea unei echipe internaţionale de profesori şi experţi.
 3. Constituirea unui flux informaţional în sectorul educaţional prin înfiinţarea portalului web Şcoala Europeană care va care va cuprinde informaţii specificul procesului de învăţământ în Ţările din UEşi Ucraina, bază de date cu instituţiile educaţionale interesate de cooperare din regiunile de graniţă.

Rezultate ce se doresc a fi obţinute prin acest proiect:
 1. Platformă durabilă pentru schimbul de experienţă între instituţiile educaţionale realizată prin:
  • Elaborarea unei baze de date a instituţiilor educaţionale şi ONG-urilor interesate de cooperarea în acest domeniu
  • Realizarea unor studii cu privire caracteristicile specifice sistemului educaţional în fiecare regiune de graniţă, existenţa unor programe educaţionale cu specific local sau a unor schimburi de experienţă, etc.
  • Realizarea unor studii cu privire la interesul şi oportunităţile pe care le au minorităţile şi alte părţi interesate din regiunile de graniţă în vederea obţinerii unei diplome de la o şcoală din regiunile UE sau Ucraina. Echipă internaţională de profesori, experţi şi tineri instruiţi.
 2. Bază instituţională în vederea asigurării unei cooperări continue între grupurile ţintă:
  • Înfiinţarea Şcolii Europene ca bază instituţională pentru cooperarea cu punctele de legătură din fiecare ţară parteneră
  • Semnarea a cel puţin 40 de parteneriate între instituţiile educaţionale
  • Crearea reţelei de parteneri CBC interesaţi în continuarea cooperării dintre instituţiile de învăţământ în timpul dar şi după implementarea proiectului.
  • Programe de instruire pentru profesori, directori de şcolii şi licee, instituţii educaţionale, ONG-uri interesate precum şi pentru tineri.
  • Echipă instruită de experţi şi tineri în sectorul educaţional
  • Sesiuni de schimburi de experienţă între şcolile din regiunile de graniţă.
 3. Bază informaţională în vederea asigurării unui flux informaţional în sectorul educaţional:
  • Elaborarea unei baze de date cu potenţialii parteneri şi instituţii interesate în cooperare
  • Portal web al Şcolii Europene
  • Ghid de bune practici pentru instituiile de învăţământ